torek, 15. maj 2012

Skupna akcija 2012: Mladi smo ZAKON - furamo za lajf

Pozdravljeni!

Preventivni programi za mlade Slovenije pripravljamo v letu 2012 skupno akcijo "Mladi smo ZAKON - furamo za lajf" v kateri bo sodelovalo osem mladinskih organizacij. Akcija bo trajala od 23. do 30.junija. Prvi del akcije bo obsegal sedemdnevno kolesarjenje od Lendave do Pirana, ob hkratnem druženju s sorodnimi ali enakomislečimi organizacijami ter spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih bomo srečevali na poti. Na zaključnem delu pa se bomo v kar največjem možnem številu zbrali ob obali, kjer bomo simbolno štafeto slavnostno predali prominentnemu javenemu funkcionarju (kdo to bo, naj za enkrat ostane še skrivnost), priredili koncert z znanimi slovenskimi skupinami, se predstavili in še marsikaj.

Cilj akcije je dvoslojen. Za nas so najpomembnejši mladostniki, zato jim želimo omogočiti preizkušnjo lastne zmogljivosti, jim razširiti obzorja, povečati socialno mrežo, nuditi kvalitetno preživljanje prostega časa, jih vzpodbuditi k premagovanju osebnih in zunanjih ovir ter jim pomagati spoznati, da so lahko tudi sami pomembni nosilci družbenih sprememb. Drugi cilj akcije pa je opozarjanje na dejstvo, da je vzpostavitev primerne strategije skrbi za socialno šibko in drugo populacijo otrok in mladostnikov na državnem in lokalnem nivoju bistvenega pomena. S tem želimo opozoriti tudi na nujnost oblikovanja ustrezne politike do socialnovarstvenih in drugih mladinskih programov. Angažirati želimo tako nas in naše mladostnike kot tudi sorodne in enakomisleče slovenske organizacije ter širšo javnost.

Vse nove informacije glede skupne akcije PPMS 2012: Mladi smo ZAKON - furamo za lajf, bomo sproti objavljali na tem spletnem mestu.


Lepo vas pozdravljava,
Vesna Žibert, koordinatorica skupne akcije
ter
Uroš Ilovar, koordinator PPMS

Ni komentarjev:

Objavite komentar