torek, 20. december 2011

PROGRAM UČNO VZGOJNE POMOČI CENT'R MOST

PODATKI O PROGRAMU
Ime programa: Program učno vzgojne pomoči Cent'r Most
Naslov programa in poštna številka: Ob Ljubljanici 36a, SI- 1000 Ljubljana
Odgovorna oseba: Katarina Krušič
Kontaktna oseba: Nina KoprivšekTelefon: 01/ 587 34 37
Fax: 01/ 587 34 44
Gsm: 040 161 010
Spletni naslov: http://www.csd-ljmostepolje.si/most/kaj-se-pri-nas-dogaja.aspx
Naslov e-pošte: centrmost-uvp@gov.si

OPIS PROGRAMA:
Opis programa: Že od leta 1991 delujemo v okviru Centra za socialno delo Ljubljana Moste - Polje kot eden izmed Skupnostnih programov. Tu smo zato, da pomagamo mladim in njihovim družinam pri premagovanju težav v času odraščanja.
Osnovne dejavnosti: Letovanje, zimovanje, tridnevni tabori preživetja, enodnevni izleti, pikniki, vsakodnevne skupinske aktivnosti (socialne delavnice, učenje komunikacije, ustvarjalne delavnice, kulturno-izobraževalne dejavnosti, sprostitvene in športne aktivnosti, družabne igre), neformalno druženje, individualni razgovori (svetovanje, informranje, načrtovanje...), učna pomoč, delo z družino…

Spremljevalne dejavnosti: Povezovanje z organizacijami (oz. s posamezniki), ki delujejo na področju dela z otroci, mladostniki in družinami v občini Ljubljana, povezovanje s Preventivnim programi za mlade Slovenije v katerega so vključeni CSD-ji v Ljubljani (pet enot), ČMC Zalog, MC Velenje in MKC Medvode, , EVS projekti, mladinske pobude, seminarji itd.

Cilji:
Osnovni cilji in delovanje programa so usmerjeni na populacijo mladih in njihove družine. Večina mladostnikov vključenih v program se sooča s socialnimi stiskami in težavami, ki se kažejo na različne načine: ekonomska stiska, težave v odraščanju, izpad iz šolskega sistema, brezposelnost, nerešeno stanovanjsko vprašanje, etnične manjšine ali pa jim je bil izrečen ukrep na podlagi zakonskih pooblastil ... Delo temelji predvsem na preventivni dejavnosti (da se težave ne razrastejo v smeri delikventnih ravnanj), a tudi terapevtski (ko je potrebno odpraviti možnosti za nova delikventna ravnanja s spremembo vzorcev delovanja …).

Ciljna populacija:
Najpogostejši uporabniki našega programa so otroci in mladostniki, ki se soočajo s socialnimi stiskami in težavami (ekonomska stiska, težave v odraščanju, težave z različnimi vrstami odvisnosti, brezposelnost, nerešeno stanovanjsko vprašanje, etnične manjšine, izrečeni ukrepi na podlagi zakonskih pooblastil …).

Izvajalci dejavnosti:
strokovni delavci, osebe zaposlene preko javnih del, prostovoljci, drugi.

Uradne ure:
Med šolskim letom in v času šolskih počitnic vsak delavnik od 9. do 17. ure.

Ni komentarjev:

Objavite komentar